Albertine og kampen mot prostitusjonen

Albertine og kampen mot prostitusjonen | steigan.no

Mange protesterte mot beslagleggelsen av Albertine. Romanen hadde satt søkelyset på et viktig samfunnsproblem: fattigdommen og nøden som tvang mange kvinner fra arbeiderklassen ut i prostitusjon. I januar 1887 marsjerte 5000 arbeiderer og studenter gjennom gatene til statsminister Sverdrups bolig i protest mot forbudet.

Albertine og kampen mot prostitusjonen | Andresens …

Albertine og kampen mot prostitusjonen Kronikk i Fædrelandsvennen 4/8 Ungdomspartilederne Tord Hustveit (Unge Venstre), Bjørn Kristian Svendsrud (FpU) og Kristian Tonning Riise (Unge Høyre) vil fjerne sexkjøpsloven og tillatte bordeller og halliker, melder Aftenposten 11/6.

Albertine og andre «gledespiker» – Mangt og meget

Albertine er en fattig sypike som har forsøkt å leve et anstendig liv, men etter en venninnekveld på byen der hun dopes ned og voldtas av en politibetjent, blir hun innkalt til kontroll hos politilegen. Å stå der sammen med de erfarne prostituerte, og måtte gå stegene opp til den skremmende undersøkelsesstolen, fratar henne all verdighet, og …

Kampen mot kvinnene i prostitusjon

Stadig flere land som har sett hva legalisering og tilrettelegging av prostitusjon har gjort med samfunnene deres og ofrene på feltet, vurderer forbud mot kjøp av kropp. De ser først og fremst til Sverige, som har lengst erfaring i å håndheve denne loven, og som har hatt reduksjon i prostitusjonen på alle nivå.

Albertine by Ida Berg on Prezi

– Kampen for tilværelsen – Prostitusjon – Preget av refleksjon og moralisme Albertine – Både bok og maleri – Utgitt i 1886

Sammensatt: norsk – Christian Krohg

Albertine blir senere med politibetjent Winther hjem, han forteller at Jossa er prostituert, og skjenker Albertine. Albertine sovner og blir voldtatt av betjenten. Hjemme igjen har faren returnert, etter å bli ferdig med å jobbe skipet. Han mishandler Albertine, og hun flytter og henger mye med Winther. Lillebroren Edvard dør også etter hvert.

Ørjans norskfaglige blogg: To episke tekster, Albertine og

Albertine blir voldtatt av den samme personen som skal beskytte henne mot farer i samfunnet. Oppgave 4: Jeg likte Albertine best fordi det var den teksten jeg følte gjorde sterkest inntrykk på meg. Den var såpass detaljert i sine beskrivelser av hendelsene og man kunne føle Winthers intensjoner når han tvang Albertine til å fortsette drikkingen.

Gamle bilder fra Oslo Public Group | Facebook

Debatten om prostitusjonen freste også i avisene, men Krogh slo sin kritikk av hykleriet kraftig opp, både gjennom bok og maleri. Han ga ut boka om den unge prostituerte Albertine. Den ble forbudt og gjenstand for rettssak, og han malte bildet av Albertine utenfor visitasjonsrommet, som ble utstilt i Kristiania.

Prostitusjon rammer alle kvinner!

Salome Egeli påpeker helt korrekt at prostitusjonen begrenser friheten og livsutfoldelsen til Kvinnefrigjøring og kampen mot æreskultur Dagsseminar

Prostitution er ikke arbejde – INTERPRES

9.aug.2008 * Kampen mod den kapitalistiske prostution, købesex og sexslaveri fortsætter OSLO, Noget andet ville betyde at opgive kampen mot prostitusjonen.