Raspeball og andre rarere retter

Raspeball og andre rarere retter | Coop Marked

Tradisjonsmat fra hele landet, kanskje mest kjent som klubb eller raspeballer. Komle, kumle, kump, komp, kløbb og rivkumpe kalles den også. Potetball, raspeball, blandaball (med fisk), ball, klot, rivkumpe og raspekake er andre navn på denne gamle potetretten. Og det finnes sikkert flere… Sammensatt = hveteboller med korinter fra Østfold.

Tradisjonsmat – Dagligvarebutikker og byggevarehus

Varm og mettende suppe. Fransk hønsesuppe er varmende husmannskost fra sør, med gode smaker og fine farger.

Raspeball oppskrift med næringsinnhold, allergener, og …

Raspeball er tradisjonskost som ikke går av moten. Servér gjerne med kålrotstappe, salt kjøtt, vossakorv og bacon. Oppskriften inneholder 104 Kalorier, 22 g Karbo, 3 g Protein og 0 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Gluten, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

4/4(31)

Raspeballer med salt kjøtt og kålrotstappe – MatPrat

Skum godt av og la det småkoke/trekke til kjøttet løsner fra beinet, ca. 2 timer. Svineknoke trenger noe lengre koketid, ca. 3 timer. Skrell og riv rå potet på råkostjern eller i en foodprocessor.

Raspeball | FRUKT.no

Riv potetene og bland dem med resten av ingrediensene til en raspeball-deig. Form små baller. La de trekke i 25-30 min. OBS! Ikke fosskok! Vanlig tilbehør til raspeballer er salt fårekjøtt, vossakorv, stekt bacon og kålrotstappe. Kan også serveres med lettkokte grønnsaker i strimler og en hvit saus tilsmakt med timian og andre friske urter.

ganske enkelt: Raspeballer (komler)

Det er også utallige slag av tilbehør til raspeballer, noen bruker sirup, andre bruker sukker eller bacon, grønnsakene kan være i biter eller som mos, osv. Uansett, raspeballer med tilbehør er kjempegodt, men man skal ikke legge skjul på at det er kraftig kost.

Kompe, komle, raspeball Og tilbehør! – NybaktMamma

May 18, 2006 · Her spises det raspeball, med kålrabistappe, vossakorv og Og så sukker, da. Jeg vet ikke om noen andre som bruker Og sirup må da være enda rarere! Og

Salt kjøtt – Tradisjon – Artikler – MatPrat

På Vestlandet er raspeball og salt kjøtt fast middagsrett for mange hver torsdag, og rundt om kring i landet er det fortsatt mange som lager ertesuppe, fleskeknoker, salt flesk og mange andre retter med basis i salt kjøtt.